У Кракові відкриють центр навчання офіцерів контррозвідки країн НАТО

Неділя, 4 жовтня 2015, 09:14

Польща і Словаччина підписали угоду про створення у Кракові cоюзного центру вдосконалення контррозвідки.

Про це заявив віце-міністр оборони Польщі Роберт Купецький, повідомляє Радіо Польща.

Центр вдосконалення контррозвідки буде розташований у Кракові, а частина об'єктів - в словацькому місті Лешт. Згідно з договором, Польща і Словаччина беруть на себе всі організаційні роботи.

За словами польського віце-міністра оборони, першим директором центру буде поляк - офіцер Служби військової контррозвідки.

Купецький підкреслив, що створення центру - це більше, ніж "черговий, двадцять четвертий центр удосконалення".

"Це додавання нових союзницьких можливостей до тих, які вже є, в умовах загрози зі сходу і півдня. Це реальний внесок Польщі, Словаччини і держав, які беруть участь у створенні центру, у розробку нової якості", - зазначив він.

За його словами, центр буде організовувати спільні навчання для збройних сил країн-членів НАТО, а окрім цього, займатиметься вдосконаленням загальної доктрини контррозвідок цих країн.

"Я очікую, що до кінця цього року з'являться перші офіцери НАТО. Ми передбачаємо, що розшириться також група держав, які беруть участь у роботі центру", - зауважив Купецький.

Зараз роботу центру будуть підтримувати представники Хорватії, Чехії, Литви, Німеччини, Румунії, Словенії, Угорщині та Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.