США мають намір відкрити новий фронт проти ІДІЛ в Сирії - ЗМІ

карта
Понеділок, 5 жовтня 2015, 09:43

Міжнародна коаліція під егідою США, яка веде боротьбу з "Ісламською державою" (ІДІЛ), готується відкрити новий фронт на північному сході Сирії з метою взяти під контроль місто Ракка, що є фактичною столицею ІДІЛ.

Про це пише The New York Times з посиланням на американські урядові і військові джерела.

За інформацією видання, президент США Барак Обама минулого тижня дозволив Пентагону безпосередньо надавати боєприпаси і, можливо, деяке озброєння бійцям сирійської опозиції, а також підтримав ідею збільшення кількості авіаударів по позиціях ІДІЛ з авіабази в Туреччині.

 

Ці заходи покликані розширити можливості 5 тис. арабських бійців, які об'єднаються з більш ніж 20 тис. курдських бійців під час наступу при підтримці десятків бойових літаків.

План також передбачає взяття під контроль сирійської опозицією частини країни в прикордонному з Туреччиною районі, щоб відрізати ІДІЛ від важливих шляхів постачання.

Як повідомлялося, військове втручання Росії в Сирії завадило планам коаліції на чолі з США створити безполітну зону над країною.

Уряди Франції, Німеччини, Катару, Саудівської Аравії, Туреччини та США закликають Росію зупинити авіаудари по позиціях сирійської опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: