Потрібен чіткий сигнал, що сили НАТО залишаться в Латвії надовго - глава МЗС

Понеділок, 5 жовтня 2015, 11:56

Ситуація з безпекою в Латвії в даний момент не змінилася і залишається досить стабільною, тим не менш, необхідно дати чіткі сигнали про те, що сили НАТО залишаться тут надовго.

Про це заявив міністр закордонних справ Латвії Едгар Ринкевич у понеділок в інтерв'ю передачі телеканалу LNT "900 секунд", передає Delfi.lv.

"Що стосується нашої військової безпеки, то я дійсно думаю, що в даний момент ситуація не змінилася, ситуація досить стабільна", - зауважив він.

"Але при цьому, перебуваючи в Нью-Йорку, Вашингтоні, і у президента Латвії на переговорах зі своїми колегами, і у мене на переговорах з американськими колегами, посадовими особами інших країн-членів НАТО вже позначилися намітки до майбутнього Варшавського саміту, який відбудеться в липні наступного року", - відзначив Ринкевич.

"Звичайно, до того всю ту сукупність заходів, які затверджені на рівні НАТО, починаючи з торішнього кризи, необхідно зберегти, але ми все-таки повинні ясно дати сигнал про те, що сили НАТО залишаться тут надовго - поки фундаментально не зміниться поведінка Росії", - наголосив латвійський міністр.

"Щоб цей сигнал був досить сильним, ми повинні говорити також про збільшення кількості військових, кількості техніки. Бо тільки ясні сигнали, очевидно, зараз сприймаються і в Москві, і всюди в світі", - додав він.

Нагадаємо, раніше  Ринкевич заявив, що Росія залишається загрозою для України, і доля країни не може бути "розмінною монетою", щоб заручитися допомогою Росії у вирішенні сирійської кризи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.