НАТО ухвалить військову концепцію розширення Сил реагування

Вівторок, 6 жовтня 2015, 14:16

Міністри оборони країн-членів НАТО на засідання 8 жовтня мають намір ухвалити військову концепцію розширення Сил реагування Альянсу.

Про це заявив генсек НАТО Йєнс Столтенберг, повідомляє сайт Альянсу.

За словами генсека, розширення включає в себе наземні, морські і повітряні компоненти і механізми командування і управління.

"Це дозволить завершити зміни, якими буде подвоєно розмір Сил реагування НАТО до 40 тисяч військових і зробить їх сильнішими і вправнішими", - сказав він.

По-друге, міністри мають свхалити створення двох нових підрозділів з інтеграції сил реагування.

"Невеликі штаби гратимуть велику роль. Один в Угорщині і один у Словаччині. Це допоможе зміцнити оборону наших союзників у Центральній та Східній Європі", - зазначив Столтенберг.

Третім етапом має стати "довготривала адаптація". Міністри тобговорять наслідки військової діяльності, включаючи ядерну діяльність – і що це означає для НАТО.

"І ми подивимося, як Альянс повинен далі пристосовуватися до зростаючих викликів і загроз з півдня.  Наші збільшені сили реагування НАТО можуть вже розвернутися на півдні дуже швидко. Але ми будемо розглядати інші можливості, які необхідні для боротьби з погрозами з півдня", - підкреслив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.