Кремль заперечує інформацію про наземну операцію в Сирії

Вівторок, 6 жовтня 2015, 14:33

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков спростував повідомлення телеканалу CNN про те, що Росія готує наземну операцію в Сирії.

Про це повідомляє Інтерфакс.

"CNN могли і переплутати. Вони і Путіна з Єльциним плутають", - сказав Пєсков журналістам, коментуючи відповідні повідомлення телеканалу.

Пєсков заявив, що може тільки ще раз нагадати слова президента Володимира Путіна про те, що Росія не буде брати участь в наземній операції в Сирії.

Він також заявив, що військові дії Росії в Сирії спрямовані на досягнення політичного врегулювання ситуації в цій країні.

Напередодні телеканал CNN з посиланням на двох представників Пентагону повідомив, що Росія планує проведення наземної операції в Сирії.

За його інформацією, протягом останніх днів РФ перевела до Західної Сирії кілька наземних бойових озброєнь і війська у зону, яка контролюється силами Башара Асада, що можуть планувати наступ на опозиційні сили.

Як відомо, Росія з 30 вересня щоденно наносить авіаудари на території Сирії, заявляючи, що їхні цілі - позиції "Ісламської держави".

Однак, за даними американської сторони, російські літаки також завдавали авіаударів у районах, які перебувають під контролем урядових військ і де немає бойовиків ІДІЛ.

На заході Сирії сформована повноцінна змішана авіагрупа військово-повітряних сил РФ. Перекидання літаків у Латакію почалося паралельно з проведенням військових навчань у Росії в середині вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.