Україна як і раніше розраховує на рішення про запровадження безвізового режиму в 2016 році – МЗС

Середа, 7 жовтня 2015, 15:14

Україна як і раніше розраховує на рішення Європейського Союзу про введення безвізового режиму з Україною в 2016 році.

Про це сказав директор Департаменту Європейського Союзу МЗС України Всеволод Ченцов.

"З нашого боку немає ніяких коректив щодо можливих термінів запровадження безвізового режиму. У нас є часова прив’язка щодо звіту Єврокомісії – до кінця цього року. І відповідно ми розраховуємо, що в 2016 році, і ми робитимемо все можливе, щоб період ухвалення рішення європейськими інституціями був максимально коротким, з тим, щоб громадяни України могли користуватися безвізовим режимом з 2016 року", - сказав він.

Ченцов додав, що ухвалення рішення про введення безвізового режиму для України – це комплексний процес, який включає відповідну рекомендацію Єврокомісії, а згодом рішення Ради ЄС і Європарламенту.

"Ми не хотіли б спекулювати, як швидко цей процес буде розвиватися , ми сподіваємося, що затримок не буде", - сказав він.

Дипломат також зазначив, що Україна знаходиться на фінішній прямій щодо укладення угоди з Євроюстом, а також планується укладення операційної угоди із Європолом.

Ченцов додав, що Україна ще має ухвалити низку законопроектів у рамках виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму з ЄС, зокрема щодо міграційної політики та надання притулку та Кодекс законів про працю.

Детальніше про проблеми в безвізовому діалозі читайте в статті на "Європейській правді" "Що стоїть на перешкоді скасуванню віз з ЄС: блок антикорупції та безпеки". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.