Міністри оборони країн НАТО обговорять військову кампанії РФ у Сирії

Четвер, 8 жовтня 2015, 09:24

Міністри оборони країн НАТО зустрінуться сьогодні у Брюсселі і одним із головних питань буде обговорення ситуації в Сирії і збільшення російської військової активності в регіоні.

Про це повідомляє сайт НАТО.

"У Сирії ми стали свідками тривожної ескалації російської військової діяльності. Ми будемо оцінювати останні події та їх наслідки для безпеки Альянсу. Це особливо актуально на тлі недавніх порушень повітряного простору НАТО російськими літаками", - сказав напередодні зустрічі генсек НАТО Єнс Столтенберг.

Крім того, міністри розглянуть безпекову ситуацію в Афганістані подальші плани щодо операції підтримки Альянсу в цій країні.

Також очікується, що на засідання 8 жовтня міністри ухвалять військову концепцію розширення Сил реагування Альянсу і схвалять створення двох нових підрозділів з інтеграції сил реагування у Словаччині та Угорщині.

Як повідомлялося, в НАТО заявили, що Росія створила в Сирії сухопутний підрозділ у розмірі батальйону, який володіє ракетною артилерією і сучасними танками, здатними не лише до захисту військових баз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.