Сирійська армія за підтримки авіації РФ почала наступ на заході країни

Четвер, 8 жовтня 2015, 14:26

Сирійська урядова армія при повітряній підтримці російської авіації 8 жовтня почала масштабний наступ проти повстанців у долині Аль-Габ на заході Сирії.

Об этом сообщает Reuters.

"Збройні сили Сирії розгорнули широкомасштабні атаки проти терористичних груп, щоб звільнити території, які постраждали від терористичних правил і злочинів", - сказав командуючий сирійської армії генерал Алі Абдалла Аюб.

Сили повстанців зайняли позиції у провінції Габ майже два місяці і це загрожує захопленням прибережної зони, життєво важливої для управління Західною Сирією президентом Башаром аль-Асадом.

Утримувані різними загонами сирійських повстанців позиції було обстріляні ракетами "повітря-повітря" і піддані авіа ударам російських літаків, повідомив голова Сирійської наглядової ради з прав людини Рамі Абдель Рахман.

За його словами, сирійська армія та її союзники під час наступу у середу в прилеглих районах провінції Хама не зуміли досягти значних успіхів. "Принаймні 13 бійців режиму були вбиті... в зіткненнях також загинули 11 повстанців", - сказав він.

Як повідомлялося, 7 жовтня армія Асада спільно з російською авіацією почала першу велику скоординовану атаку з тих пір, як Москва почала наносити авіаудари в Сирії минулого тижня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: