Сирійська армія, підтримувана Росією, пішла у наступ на повстанців

Середа, 7 жовтня 2015, 18:40

Армія режиму сирійського президента Башара аль-Асада, підтримувана Росією, 7 жовтня пішла у великий наступ.

Про це йдеться в повідомленні Agence France Press з посиланням на сирійське військове джерело.

Урядові війська і сили союзників Асада розпочали широку наземну операцію в центральній провінції Хама під російським прикриттям з повітря.

Центром операції є територія довкола села Латмін, по ньому а також по прилеглих територіях російські літаки завдали десятки ударів, повідомляє опозиційна організація "Сирійська обсерваторія з прав людини".

Альянс повстанців прагне розширити свій вплив на Хама з провінції Ідліб з метою захопити висоти, які допоможуть в атаці на оплот режиму в провінції Латакія.

"Сирійська армія в своїх останніх операціях працює на те щоб відрізати південні частини провінції Ідліб від північних частин провінції Хама", - сказало військове джерело в провінції Хама.

За його словами, сирійська армія намагається встановити контроль над магістраллю , яка проходить між Алеппо і Дамаском в районі села Латмін, але в кількох місцях контролюється повстанцями.

Москва ж заявила, що синхронізує свої авіа нальоти з рухами сирійської армії на землі і анонсувала, що чотири кораблі в Каспійському морі приєдналися до ударів по "Ісламській державі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.