Меркель розкритикувала країни Східної Європи за ставлення до мігрантів

П'ятниця, 9 жовтня 2015, 10:00

Канцлер Німеччини Ангела Меркель жорстко розкритикував східноєвропейські уряди за їх реакцію на міграційну кризу.

Жорсткі заяви прозвучали під час виступу Меркель  перед членами Європейської Народної партії у середу на закритому засіданні, передає Politico.

"Східні європейці — і я вважаю себе вихідцем зі Східної Європи — ми відчули, що ізоляція не допомагає", - зауважила вона.

"Мене засмучує те, що саме ті, хто можуть вважати себе щасливчиками через те, що дожили до закінчення "холодної війни", зараз думають, що можуть повністю залишатися поза певними подіями глобалізації", - наголосила канцлер.

"Відмова (від прийняття біженців) в принципі, це — вибачте мене за те, що буду різкою — це небезпека для Європи", - заявила Меркель.

"Нам потрібно більше Європи", - сказала вона у своєму виступі.

"Нам потрібно, більше, ніж коли-небудь раніше, злагодженості та згуртованості, ніж ми показали в минулому", - наголосила канцлер Німеччини.

Меркель була особливо жорстка до європейських країн, які зображували прийом біженців як загрозу для релігії.

"Коли хтось каже: "Це не моя Європа, я не прийму мусульман....'" Тоді скажу відразу - це не підлягає обговоренню", - підкреслила Меркель.

"Хто ми такі, щоб захищати християн по всьому світу, якщо ми говоримо, що не приймаєм мусульман чи мечеті в нашій країні. Так не піде", - наголосила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.