Розвідка Іраку попереджувала про атаки ІДІЛ за день до терактів в Парижі

Понеділок, 16 листопада 2015, 10:44

Високопоставлені представники розвідки Іраку попереджували членів коаліції проти ІДІЛ, зокрема Францію, про можливі атаки терористичного угрупування за день до терактів в Парижі.

Про це повідомляє AP.

Зокрема, представники іракської розвідки донесли висловлювання лідера ІДІЛ Абу Бакр Аль-Багдаді, який закликав вдарити по країнам коаліції, а також по Росії та Ірану в найближчі дні.

Водночас, розвідка Іраку не повідомила, де саме та коли матиме місце теракт.

Разом з тим, французькі чиновники у спілкуванні з агентством повідомили, що "отримують подібні попередження ледь не щодня".

Окрім того, шість високопоставлених чиновників Іраку підтвердили інформацію, що розвідка країни попереджувала зокрема Францію щодо потенційної атаки.

Два чиновника розповіли, що Франція була попереджена заздалегідь щодо деталей, які французька влада поки не оприлюднювала.

Також розвідка Іраку підтвердила, що терористи, які здійснювали атаки в Парижі, були підготовані в місті Ракка, яке є фактично столицею ІДІЛ.

Представники ядра ІДІЛ у Франції зустріли терористів в країні та допомогли їм здійснити план.

Всього, за інформацією іракської розвідки, в терактах брало участь 24 особи - 19 нападників та 5 інших осіб, які займалися логістикою і плануванням.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижа сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

"Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі.

Кількість загиблих в результаті терактів досягла 129 осіб, 99 людей лишаються у вкрай важкому стані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.