Бельгія може закрити низку мечетей

Понеділок, 16 листопада 2015, 11:35

Уряд Бельгії розглядає можливість призупинення діяльності низки мечетей в проблемному районі Брюсселя.

Прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель заявив, що його країна розгляне можливість закриття "проблемних мечетей" в Моленбеку, пише Financial Times.

Таку заявив очільник бельгійського уряду зробив після того як з'ясувалося, що деякі з нападників в Парижі проживали в районі Брюсселя, який називається Моленбек і давно вже асоціюється виключно з ісламістським екстремізмом.

"Теракти в Парижі знову призвели до того, що на бельгійську владу посипалися звинувачення у слабкому забезпеченні безпеки в країні, яка причетна відтепер до п'яти великих терактів від літа минулого року", – пише видання.

В той же час, в інтерв'ю бельгійському радіо, Мішель повідомив, що уряд розгляне можливість закриття "проблемних мечеті" в Моленбеку.

Відзначимо, на минулих вихідних прем’єр Бельгії визнав, що уряд втратив контроль над районом, який знаходиться на відстані менше кілометра від центру Брюсселя і який став прихистком для нападників напередодні атаки 13 листопада.

Нагадаємо, раніше із заявою про те, що Франція має наміри припинити діяльність радикальних ісламських мечетей виступив прем’єр-міністр країни Мануель Вальс.

Як повідомлялося, у п’ятницю ввечері у центральному північному районі Парижа сталася серія терактів. В Парижі було шість "епіцентрів" терористичної атаки.

"Ісламська держава" офіційно взяла на себе відповідальність за теракти у Парижі.

Кількість загиблих в результаті терактів досягла 129 осіб, 99 людей лишаються у вкрай важкому стані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.