Рейтинг президента Польщі Анджея Дуди стабільно високий – опитування

Понеділок, 16 листопада 2015, 14:22

Більшість поляків підтримують політику нинішнього президента країни Анджея Дуди.

Про це свідчать результати останнього соціологічного дослідження польського Центру вивчення громадської думки, пише Rzeczpospolita.

Так, схвально оцінили діяльність Дуди на посаді президента 42 відсотки респондентів.

Негативно про президента відгукнулись 20 відсотків громадян. Не змогли дати чіткої відповіді на питання 38 відсотків опитаних.

В той же час, діяльність Сейму позитивно оцінили 29 відсотків громадян Польщі. Негативну оцінку діяльності депутатів нижньої палати парламенту Польщі дали 57 відсотків респондентів.

Діяльність сенаторів Польщі позитивно оцінили 26 відсотків респондентів. Негативну оцінку діяльності верхньої палати польського парламенту дали 48 відсотків респондентів.

Як відзначає видання, такий рейтинг довіри до президента залишається незмінним у порівнянні з результатами жовтневого дослідження.

Польські соціологи вказують, що найбільшу підтримку нинішній президент має серед сільського населення, яке не має вищої освіти, та серед віруючих, або серед тих, хто належить до електорату ПіС (правоцентристської партії "Право і Справедливість").

Найменше задоволених політикою нинішнього президента Польщі серед міського населення, яке можна віднести до так званого середнього класу та серед тих, хто має вищу освіту.  

Нагадаємо, сьогодні в Польщі в президентському палаці привели до присяги новий уряд.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Польщі Ева Копач 12 листопада склала повноваження уряду після перемоги на парламентських виборах опонентів – партії "Право і справедливість".

13 листопада президент Анджей Дуда призначив Беату Шидло прем’єр-міністром.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: