ІДІЛ спочатку планувала збити західний, а не російський літак

Середа, 18 листопада 2015, 19:22

"Ісламська держава" спочатку планувала збити літак одної з країн, що входять до очолюваної США коаліції в Сирії, однак змінила плани.

Про це йдеться в журналі ІДІЛ Dabiq , пише The Independent.

"Після рішення збити літак, що належить до нації, яка належить  до західної коаліції проти ІДІЛ, ціль була змінена на російський літак" – йдеться в журналі.

Як зазначається, бомба була таємно розміщена в літаку. При цьому не уточнюється як саме, що залишає можливість повторення аналогічного теракту в майбутньому.

В журналі наголошується, що російський літак було вибрано в якості цілі після того, як президент РФ Володимир Путін віддав наказ бомбити цілі ІДІЛ в Сирії.

"Це було зроблено для того щоб показати росіянам і їх союзникам, що вони не будуть в безпеці на землях і в повітряному просторі мусульман, що вбивство ними десятків наших братів принесе їм лише лихо. Вони вбивають і будуть вбиті" - цитує британське видання журнал Dabiq.

Як повідомлялося, журнал "Ісламської держави" Dabiq опублікував фото бомби, яка, як стверджують терористи, була підірвана на борту російського літака А321.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: