Президент Естонії: Хіба дії РФ є меншим злом, ніж тероризм?

Четвер, 19 листопада 2015, 11:47

Президент Естонії Тоомас Хендрік Ільвес висловив сумнів в тому, що дії Росії, яка вчинила агресію проти України, є меншим злом, ніж тероризм.

Про це він заявив у своєму виступі під час симпозіуму в Мюнхені.

"Росія порушила всі великі договори в сфері європейської безпеки, зокрема Статут ООН, Гельсінський заключний акт 1975 року, і Паризьку Хартію для нової Європи від 1990 року",  -наголосив він.

"Чи визнаємо ми, що конфлікт між цивілізацією і варварством є таким екзистенційним для наших громадян, що ми повинні призупинити правила, які лежали в основі європейської безпеки після Другої світової війни і прийняти агресію, окупацію та анексію, які були, як ми знаємо, безпосередніми причинами Другої Світової Війни?" - наголосив він.

"Чи авторитарне правління і порушення міжнародного права є "вторинним" та меншим злом порівняно з тероризмом?" - підкреслив Ільвес.

"Чи забудемо ми прецедент України, і зосередимося на "більш прагматичній" співпраці з Росією? Як далеко ми готові піти, проковтнути авторитарне правління, обмеження громадянських свобод в самій Європі як "необхідне зло", щоб зупинити тероризм?" - заявив президент Естонії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Франції Франсуа Олланд має намір зустрітися з президентами РФ і США Володимиром Путіним і Бараком Обамою заради "широкої коаліції проти ІДІЛ".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.