В Німеччині – чергові напади на біженців і притулки

Понеділок, 2 листопада 2015, 10:06

Протягом вихідних в Німеччині відбулася низка ксенофобських атак на біженців і притулки для них.

Про це повідомляє видання Die Welt.

Так, в Магдебурзі в ніч на неділю близько 30 осіб з бейсбольними битами напали на шістьох сирійських біженців. Трьом сирійцям в результаті знадобилася медична допомога.

Поліція змогла попередити більше кровопролиття, однак нападники втекли. Пізніше було затримано 24-річного чоловіка, що брав участь у нападі.

В місті Фрайтал в Саксонії невідомі напали на притулок для біженців, вибивши шибки в трьох вікнах. Один з мешканців притулку отримав порізи обличчя. Поліція підозрює в нападі право-екстремістські угруповання, що раніше проводили в місті антимігрантські акції.

В місті Сенде в Нижній Саксонії невідомий кинув ракету на поріг будинку, де живуть біженці, пожежу вдалося попередити, ніхто не постраждав. Поліції вдалося затримати нападника, проводиться розслідування.

В місті Вісмар у західній Померанії також вчинили напад на біженців – близько 20 нападників атакували з битами двох сирійців прямо напроти притулку. В результаті нападу біженці потрапили до лікарні.

Як повідомлялося, в Німеччині збільшилося число нападів на притулки для біженців. В східній Німеччині, зокрема, Дрездені регулярно проходять антимігрантські акції.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель цього року очікує прибуття до країни мільйона біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.