Європа очікує рішучості від української влади в боротьбі з корупцією - посол Литви

Понеділок, 2 листопада 2015, 12:33

Європа готова допомагати Україні в боротьбі з корупцією, але очікує рішучих кроків у вирішенні цієї проблеми саме від української влади.

Про це заявив посол Литви в Україні Марюс Януконіс, відповідаючи на запитання під час онлайн-конференції, організованої ЄвроПравдою.

"Я думаю, що, по-перше, Україна сама повинна створити ефективний державний механізм протидії корупції. Іноземні експерти – це добре, але це не вирішальний фактор.

Ми знаємо, що зараз в Україні створюється саме така система боротьби з корупцією, є Національне антикорупційне бюро, розглядається питання про призначення антикорупційного прокурора. Головне, щоб ця система почала прозоро, ефективно і невибірково працювати", - сказав Януконіс.

Другий важливий аспект, на думку посла, - це підвищення антикорупційної свідомості суспільства, тому що потрібно боротися не лише з наслідками корупції, але й з причинами.

"Потрібно усвідомлювати, що винен не тільки той, хто бере хабар, але і той, хто дає. Звичайно, міжнародне співтовариство буде всіляко допомагати Україні в боротьбі з корупцією, але ми очікуємо рішучих кроків у вирішенні цієї проблеми саме від української влади", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: