Німеччина планує розширити військову місію в Малі, де терористи захопили заручників

П'ятниця, 20 листопада 2015, 15:04

Уряд Німеччини не відмовляється від планів про розширення місії Бундесверу в Малі. Напад на готель у Бамако "не має впливу на плани".

Про це заявив речник Міністерства оборони Німеччини, повідомляє Deutsche Welle.

"Така масштабна місія не є залежною від окремих подій. Водночас Бундесвер повинен розумно проаналізувати заднім числом події в столиці Малі Бамако", - сказав він.

Німеччина прагне в майбутньому посилити свою військову присутність у Малі. Уряд країни має намір зменшити навантаження на французьку армію, яка зараз представлена в західноафриканській країні.

Раніше міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн оголосила про "дуже сильну присутність" Бундесверу в Малі. Наразі там перебувають близько 220 німецьких солдатів.

20 листопада група озброєних чоловіків здійснила напад на готель "Radisson Blu" у Малі, захопивши близько 170 заручників. Згодом 80 заручників було звільнено. Наразі триває операція із знешкодження терористів.

Точна кількість нападників невідома, за різними даними у готель увірвалися від трьох до десяти озброєних людей.

Також відомо, що у готелі знаходилися громадяни Франції, Туреччини, Індії, Китаю та Гвінеї. Зокрема, там перебували 12 членів екіпажу авіакомпанії Air France, проте вони вже знаходяться у безпеці.

Авіакомпанія Turkish Airlines повідомила, що п’ять її співробітників зуміли втекти з готелю, проте двоє все ще знаходяться всередині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.