Сирійська армія за підтримки авіаударів РФ відбила у ІДІЛ два міста

карта
Понеділок, 23 листопада 2015, 15:26

Сирійська армія і союзники, за підтримки російських бомбардувань, встановили контроль над двома містами на заході Сирії після важких боїв з бойовиками "Ісламської держави".

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на дані моніторингової групи Syrian Observatory for Human Rights.

Сирійські державні ЗМІ також повідомили, що армія і місцеві сили взяли під контроль міста Мхін і Хаварін, розташовані на південний схід від Хомса, і знищили велику кількість бойовиків ІДІЛ.

натисніть для збільшення 

Ці два міста знаходяться на схід від шосе, яке проходить через найбільші міста країни і відіграє ключову роль у контролі над територіями на заході країни, які в основному знаходяться в руках сирійського уряду.

Крім того, вони розташовані поблизу доріг, що зв'язують Пальміру, що знаходиться під контролем ІДІЛ, із західними містами.

Раніше повідомлялося, що російське ТБ показало карту, на якій позначені артилерійські підрозділи російської армії в Сирії, хоча Москва стверджує, що не бере участі в наземних операціях.

Російська артилерія на карті розташовувалася недалеко від міста Мхін, тому не можна виключати, що росіяни надали сирійцям не тільки повітряну підтримку, але і наземну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.