На російському ТБ показали карту бойових дій у Сирії з артилерією РФ

Фото
Четвер, 19 листопада 2015, 11:05

Російське військове керівництво, інформуючи президента РФ Володимира Путіна про операції в Сирії, показало йому карту, на якій позначені артилерійські підрозділи російської армії.

Про це повідомляє Reuters.

Москва, яка завдає повітряні удари в Сирії, неодноразово стверджувала, що російські війська не беруть участі в наземних операціях.

Карта була показана під час сюжету російського державного телеканалу про нараду в міністерстві оборони РФ ввечері 17 листопада, де Путіну демонстрували, яким чином Кремль активізує свої операції проти ІДІЛ.

Російський блогер знайшов на карті точку з підписом "5 габатр 120 абр 2 А65 "Мста-Б" 6 ор. з 14.00 6.11".

натисніть для збільшення (фото - twower.livejournal.com) 

У термінології російських військових "габатр" означає гаубичную артилерійську батарею, "абр" – артилерійську бригаду. "2А65 Мста-Б" – вид гаубиць, що стоять на озброєнні російської армії.

У складі російських збройних сил є 120-а артилерійська бригада, яка базується в Сибіру і оснащена гаубицями 2А65.

У відповідь на питання про карту, прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що в Сирії знаходиться технічний контингент, пов'язаний із забезпеченням Повітряно-космічних сил Росії.

"Ніяких сухопутних військ там немає, і сухопутну операцію російські військові там не ведуть. Про це неодноразово говорив президент", – сказав Пєсков.

Карта Міноборони РФ, показана на брифінгу, має назву: "Діяльність збройних сил Сирійської арабської Республіки в районі населеного пункту Мхін".

За словами начальник російського Генштабу Валерія Герасимова, який виступав у ході брифінгу, ісламістські бойовики оточені сирійськими урядовими військами у Мхіні.

Точка, де на карті позначена артилерія, знаходиться приблизно в 20 км від Мхіна, що ставить бойовиків в межі досяжності російської артилерії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: