Путін про збитий Су-24: нам завдали удар в спину посібники терористів

Вівторок, 24 листопада 2015, 15:04

Президент РФ Володимир Путін заявив, що російський літак не загрожував Туреччині і його збиття матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин.

Про це він заявив в Йорданії, повідомляє Газета.ru.

"Це подія виходить за рамки звичайної боротьби з тероризмом. Звичайно, наші військові ведуть героїчну боротьбу з терором, не шкодуючи свого життя. Але сьогоднішня втрата пов'язана з ударом, який нам завдали в спину посібники терористів, по-іншому я не можу кваліфікувати те, що сталося", - сказав Путін.

Він додав, що це сталося незважаючи на те, що з США було підписано угоду про запобігання інцидентів в повітрі.

"Тепер ще й удари нам в спину, по наших літаках, які борються з тероризмом – це при тому, що ми з американськими партнерами підписали угоду про запобігання інцидентів в повітрі. Це при тому, що Туреччина воює у складі американської коаліції", - сказав президент РФ.

"Ми проаналізуємо все, що сталося, і трагедія буде мати серйозні наслідки, в тому числі, і для російсько-турецьких відносин. Ми завжди ставилися до Туреччини як до дружнього державі. Не знаю, кому було потрібно те, що зроблено сьогодні, але у всякому разі не нам", - пообіцяв Путін.

Сьогодні вранці над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Раніше ЗМІ повідомили, що сирійські турки захопили одного з пілотів. Російські військові вертольоти проводять пошуки пілотів.

ЗМІ повідомили, що один з пілотів збитого турецькими військовими російського бомбардувальника Су-24 загинув.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.