РФ направляє до узбережжя Сирії крейсер "Москва" для прикриття бази в Латакії

Фото
Середа, 25 листопада 2015, 09:52

Росія направляє крейсер "Москва" до узбережжя провінції Латакія для посилення протиповітряної оборони російської військової угруповання в цій країні.

Про це повідомляє сайт Міноборони РФ.

"Будуть вжиті заходи щодо посилення протиповітряної оборони. З цією метою крейсер "Москва", оснащений системою ППО "Форт", аналогічної С-300, займе район в прибережній частині Латакії. Попереджаємо, що всі цілі, які представляють для нас потенційну небезпеку, будуть знищуватися", - йдеться в повідомленні.

У відомстві також повідомили, що після інциденту зі збитим бомбардувальником Су-24 всі дії ударної авіації РФ будуть здійснюватися тільки під прикриттям винищувачів.

Крейсер "Москва"

У провінції Латакія на аеродромі "Хмеймім" розташовується російське військове угрупування.

Як повідомлялося, 24 листопада над Сирією був збитий фронтовий бомбардувальник Су-24 російської авіагрупи. За даними турецької влади, російський літак, перед тим як його збив турецький винищувач F-16, не реагував на попередження.

Літак впав в сирійській провінції Латакія біля кордону з Туреччиною, де базується російська авіація. Пілот і штурман катапультувалися.

Один із пілотів загинув, другий, за попередніми даними, був врятований сирійським спецназом.

Турецькі військові показали дані радіолокатора, які свідчать про те, що російський бомбардувальник Су-24 порушував повітряний простір Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.