Нових внутрішніх паспортів може не бути з 1 січня, але Єврокомісію це задовольняє - МЗС

Середа, 25 листопада 2015, 10:43

Єврокомісія не заперечує проти того, що нові внутрішні паспорти може не розпочати впроваджуватися з 1 січня 2016 року.

Про це, як повідомляє кореспондент "Європейської правди", заявила під час прес-конференції в Києві заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль.

Як відомо, закон, який описує технічну сторону запровадження внутрішнього паспорта у вигляді картки (#3224), все ще не прийнятий Верховною радою.

"Важливо те, що ми запроваджуємо цю систему первинної ідентифікації, те, як ми вирішуємо цей процес - це наша техніка", - зауважила Зеркаль, коментуючи критику та суперечки депутатів та громадських експертів навколо законопроекту #3224. 

"Вони (Єврокомісія) розуміють, що з 1 січня технічно неможливо розпочати видавати нові внутрішні паспорти і що це буде впроваджуватися протягом 2016 року", - наголосила заступник міністра.

"Зважаючи на те, що є відповідний схвалений урядом план, Єврокомісію це влаштовує. Ця норма вважається такою, що перебуває у стадії впровадження", - відзначила Зеркаль.

Водночас, як заявила народний депутат Ганна Гопко, розкритикований експертами законопроект #3224 був суттєво доопрацьований урядом та повернений на розгляд до Верховної ради.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: