США вимагає від Туреччини закрити кордон із Сирією – ЗМІ

Субота, 28 листопада 2015, 12:42

США домагаються від влади Туреччини розміщення додаткових військових сил на кордоні з Сирією, щоб зупинити переміщення через неї бойовиків ІДІЛ. 

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерело в адміністрації Барака Обами. Цю статтю цитує Інтерфакс.

"Межа повинна бути закрита. Це міжнародна загроза, вона виходить із Сирії і проходить через територію Туреччини",— цитує видання анонімного високопоставленого чиновника.

Від Туреччини вимагають "перекрити приблизно 100-кілометровий відрізок кордону, який ІДІЛ використовує для перекидання іноземних бойовиків в зону бойових дій і з неї". За розрахунками США, це зажадає від Анкари додатково 30 тисяч військовослужбовців.

Видання цитує турецьких чиновників ,які частково підтверджують наявність вимоги США. Втім, за їхніми словами, хоча ці цифри перебільшені, Анкара визнає необхідність зміцнення кордону з Сирією.

В обмін на закриття кордону Туреччина розраховує отримати допомогу у вирішенні проблеми біженців і підтримку при створенні зони безпеки в Сирії. У разі, якщо межа не буде закрита і терористи зможуть знову потрапити через Туреччину в Європу, щоб влаштувати теракти, Анкару чекає "серйозну відповідь", зазначають у виданні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.