В РФ все ще обурені через Болгарію, що ремонтуватиме МіГ-29 в Польщі

Вівторок, 3 листопада 2015, 09:35

В РФ вважають, що позиція болгарської сторони щодо модернізації літаків Міг-29 в Польщі йде врозріз з домовленостями, досягнутими Софією і Москвою в області військово-технічного співробітництва.

Про це заявив заступник директора Федеральної служби з військово-технічного співробітництва  Анатолій Пунчук, повідомляє "РИА Новости".

"Позиція Софії контрпродуктивна і йде в розріз з духом і домовленостями між нашими країнами у галузі ВТС, особливо в частині захисту інтелектуальної власності. Це, безумовно, негативно позначиться на наших подальших стосунках в цій сфері", - сказав Пунчук.

Він також підкреслив, що це створює передумови для того, що РСК "МіГ", як виробник даних літаків, в майбутньому не зможе гарантувати безпеку їх польотів.

Раніше повідомлялося, російська корпорація "МіГ" вважає нелегітимною угоду на обслуговування винищувачів МіГ-29 ВПС Болгарії в Польщі і залишає за собою право оскаржити її.

Болгарія, яка є членом НАТО з 2004 року, має в розпорядженні 16 літаків МіГ-29 і лише чотири з них здатні до поточних операцій, в 2016-му таких лишиться тільки два. З цього і випливає потреба в модернізації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.