Від Ципраса вимагають знести паркан від мігрантів на кордоні з Туреччиною

Вівторок, 3 листопада 2015, 10:50

На грецький уряд чиниться все більший тиск з вимогою знести паркан на кордоні з Туреччиною, через який мігранти змушені шукати інших шляхів потрапити в Грецію, які виявляються більш небезпечними.

Про це пише видання Euractiv.

Так, губернатор північноегейського регіону Крістіана Калогіру заявила, що "питання паркану повинне бути переглянути за нових драматичних обставин". На її думку, ЄС слід чинити більший тиск на Туреччину і боротися з контрабандистами. В той же час, грецькі острови і так роблять все можливе, щоб прийняти людей.

"Лівому" уряду Греції закидають, що він не дотримується своєї передвиборчої лінії, коли СІРІЗА виступала проти будівництва паркану. До того ж прем’єр Алексіс Ципрас офіційно декларує готовність Греції допомогти мігрантам, які продовжують гинути, намагаючись морем дістатися Греції.

"Ми хочемо, щоб, але не можемо (знести паркан) через технічні причини", - заявляв нещодавно міністр міграційної політики Іоанніс Музалас.

Нікос Тоскас, заступник міністра з охорони громадянГреції, сказав, що наразі нема передумов для знесення паркану.

"Паркан не відправляє біженців на острови, цей аргумент не має ніякого сенсу", підкреслив він.

Він додав, що грецький паркан не слід порівнювати з "нелюдськими" парканами в Центральній Європі.

12-кілометровий паркан був побудований на сухопутному кордоні Греції і Туреччини ще в 2011 році. Тодішній прем'єр Греції Антоніс Самарас вирішив звести його, щоб зменшити число нелегальних мігрантів, які прибували до країни.

В Єврокомісії тоді заявили, що паркан не буде ефективним, бо мігранти шукатимуть обхідних шляхів потрапити до ЄС. Заходи Самараса були розкритиковані і коаліцією СІРІЗА, яка на той час перебувала в опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: