Канада передала Україні сучасне саперне обладнання

Понеділок, 30 листопада 2015, 10:07

У суботу, 28 листопада, посол Канади в Україні Роман Ващук передав Збройним силам України новітнє обладнання для розмінування

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Передача обладнання відбулася в Центрі розмінування Збройних сил України у Кам'янці-Подільському, під час вручення саперам Центру сертифікатів міжнародного зразка з протидії саморобним вибуховим пристроям за стандартами НАТО.

"Сьогодні ми передаємо українським військовим не засоби озброєння, а засоби роззброєння. Засоби безпеки, як для військових, так і для цивільного населення. Це матеріальний прояв нашої дружби, нашої солідарності з українським народом", - цитує Ващука прес-служба відомства.

Серед переданого Центру розмінування ЗСУ новітнього обладнання: три роботизованих системи TALON, п'ятнадцять захисних костюмів EOD9 підвищеного ступеня рухливості, три телескопічних маніпулятора.

У свою чергу начальник відділу протимінної діяльності управління екологічної безпеки і протимінної діяльності Міноборони України полковник Сергій Зубаревський від імені міністра оборони України, начальника Генерального штабу Збройних сил України подякував канадського посла за надану допомогу.

Нагадаємо, на початку листопада новий прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо у телефонній розмові з президентом України Петром Порошенко підкреслив, що Канада і надалі рішуче допомагатиме Україні у захисті її суверенітету і територіальної цілісності та в реалізації системних внутрішніх реформ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.