В Росії фонд Сороса визнали "небажаною організацією"

Понеділок, 30 листопада 2015, 13:32

Генеральна прокуратура Російської Федерації визнала "небажаною "діяльність некомерційних організацій - фонд "Відкрите суспільство" (Фонд Сороса) та фонд "Сприяння".

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

"Встановлено, що діяльність Фонду Відкритого суспільства (Open Society Foundations) та Інституту Відкрите Суспільство Фонд Сприяння (OSI Assistance Foundation) становить загрозу основам конституційного ладу Російської Федерації і безпеки держави", - говориться у повідомленні.

Також у генпрокуратурі РФ зазначили, що таке рішення було ухвалено у зв'язку зі зверненням Ради федерації Федеральних зборів Російської Федерації до генерального прокурора Російської Федерації, міністра закордонних справ Російської Федерації та міністра юстиції Російської Федерації про перевірку організацій, включених в так званий патріотичний "стоп-лист".

Відзначимо, що визнання "небажаною" загрожує організації забороною на створення структурних підрозділів на території Росії, а також на розповсюдження інформаційних матеріалів, в тому числі через ЗМІ, а також на здійснення в Росії власних проектів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко нагородив засновника фундації "Відкрите суспільство" та відомого мецената Джорджа Сороса орденом Свободи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.