Порошенко закликав депутатів проголосувати "безвізові" закони

Середа, 4 листопада 2015, 18:06

Президент Петро Порошенко закликав депутатів Верховної Ради з відповідальністю поставитися до завтрашнього розгляду у парламенті пакету законопроектів, від прийняття якого залежить лібералізація візового режиму для України з боку Європейського Союзу.

Про це йдеться у заяві на сайті глави держави.

"У четвер у Верховній Раді – надзвичайно важливий день. Від коефіцієнту корисної дії, який продемонструють депутати, повною мірою залежить, чи отримають громадяни України можливість  відвідувати країни Євросоюзу без віз вже у 2016 році", – сказав Порошенко.

За його словами, завтрашні голосування за низку законопроектів означатимуть, що Україна зробила домашнє завдання, виконала технічні умови і досягла критеріїв для запровадження безвізового режиму.

"Тому закликаю народних обранців з особливою відповідальністю поставитися до цієї місії, бо доля безвізового режиму – абсолютно в ваших руках, шановні депутати", – заявив президент, додавши, що адресує це звернення не лише членам парламентської коаліції, але усім народним обранцям.

Раніше голова парламентського комітету з євроінтеграції  Ірина Геращенко заявила, що в парламенті виникла проблема з ухваленням "безвізового пакета" законопроектів через пасивність комітетів ВР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.