Порошенко і Юнкер обговорили виконання зобов’язань щодо безвізового режиму

Вівторок, 3 листопада 2015, 19:26

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером щодо виконання зобов’язань для запровадження безвізового режиму.

Про це повідомляє сайт глави держави.

"Президенти обговорили зусилля української влади у створенні інституційних та законодавчих рамок боротьби з корупцією, що є особливо важливим у контексті забезпечення прогресу у питанні запровадження безвізового режиму для громадян України, а також виконання зобов’язань України щодо отримання макрофінансової допомоги з боку Євросоюзу", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим було домовлено про організацію ближчим часом візиту в Україну комісара ЄС з питань міграції, внутрішніх справ та громадянства Дімітріса Аврамопулоса.

У контексті започаткування поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі з 1 січня 2016 року Порошенко і Юнкер також обговорили подробиці візиту до України 12-13 листопада єврокомісара з питань торгівлі Сесілії Мальмстрьом.

Як повідомлялося, генпрокурор України Віктор Шокін відмовився виконувати пункти Плану дій з візової лібералізації, що наразі зриває можливе скасування віз до ЄС.

Посол ЄС в Україні Ян Томбінський написав листа до МЗС України, в якому вимагає замінити "четвірку Шокіна", що має обрати кандидатури на адміністративні посади до Спеціальної антикорупційної прокуратури.

Детальніше читайте в статті "Європейської правди" "Віктор Шокін розпочав велику війну. Проти МЗС та безвізового режиму".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.