У новому уряді Канади двоє міністрів українського походження

Фото
Середа, 4 листопада 2015, 19:52

Новим міністром міжнародної торгівлі Канади стала Христя Фріланд, канадська письменниця, журналістка і політик українського походження.

Призначення нового уряду Канади відбулося 4 листопада.

47-річна Христя Фріланд народилася у канадському місті Піс-Рівер у провінції Альберта. Її мати, Галина Хом’як-Фріланд, українка за походженням.

Журналістську кар’єру Фріланд починала в Україні в якості стрингера Financial Times, The Washington Post і The Economist.

Пізніше вона працювала у Financial Times у Лондоні заступником редактора, редактором британських новин, начальником московського бюро, кореспондентом у Східній Європі, редактором вікенд-видання та редактором FT.com.

 

Крім того, до складу канадського уряду нового прем'єра Джастіна Трюдо увійшла ще один міністр українського походження – МеріЕнн Мігичук призначена міністром зайнятості, розвитку трудових ресурсів і праці.

 

Журналістка канадського телеканалу CBS повідомила, що МеріЕнн Мігичук завершила свою присягу міністра українським словом "Дякую".

Чи зміниться політика Канада щодо України читайте у статті"Вибори в Канаді та Україна: чи зміниться "антипутінський" уряд Харпера?"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.