Більше половини голландців вважають, що в Україні точиться громадянська війна

П'ятниця, 6 листопада 2015, 17:21

58% громадян Нідерландів погоджуються з тезою, що на сході України точиться громадянська війна.

Про це йдеться у статті "Дорогою до референдуму: що насправді думають про Україну в Нідерландах" на сайті "Європейської правди".

Дані отримані в результаті опитування, яке Інститут світової політики замовив соціологічній компанії TNS.

У той же час, опитування свідчить, що 65% голландців погоджуються, що збройний конфлікт на Сході України інспірований Росією. Таким чином, знання голландців про Україну є досить обмеженими.

Саме тому організаторам збору підписів за проведення референдуму щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС було дуже легко маніпулювати неправдивими аргументами.

Противники Угоди стверджували, що її імплементація коштуватиме мільярди євро голландським платникам податків, а також що Угода – це великий крок до членства в ЄС країни, яка веде війну з сепаратистами.

В Україні всім відомо, що асоціація не передбачає автоматичної перспективи членства для України, але пересічні голландці про це не знають. Водночас вони точно знають, що не хочуть бачити Україну в ЄС.

Так, майже половина респондентів (47%) не змогли дати відповідь на питання, чому Україна має бути в ЄС. Це – рекордний показник опитування Інституту світової політики, яке охоплювало 8 ключових держав-членів ЄС.

У Нідерландах найбільше респондентів вважають, що Україна не є частиною Європи (14%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.