Референдум у Нідерландах щодо асоціації Україна-ЄС призначили на 6 квітня

Четвер, 29 жовтня 2015, 13:56

Виборча рада Нідерландів призначила референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС  на середу 6 квітня 2016 року.

Про це йдеться на сайті Виборчої ради Нідерландів.

Як зазначається, для голосування на референдумі виборець повинен мати громадянство Нідерландів, бути старшим 18 років і дієздатним.

"У разі явки щонайменше 30% на консультативному референдумі уряд повинен переглянути Угоду про асоціацію", - заявляли у Виборчій раді.

При цьому там наголосили, що референдум не має зобов’язуючого характеру і його результати не можуть змусити уряд відкликати угоду.

Нагадаємо, суд у Нідерландах відхилив оскарження референдуму щодо Угоди про асоціацію.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений навесні наступного року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Детально про організаторів референдуму - в статті ЄвроПравди "Історія голландського підвалу, що загрожує асоціації України та ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.