Суд в Нідерландах відхилив оскарження референдуму щодо Угоди про асоціацію

Середа, 28 жовтня 2015, 12:15

Державна рада Нідерландів, правовий відділ якої діє як апеляційний суд, відхилила апеляцію Єруна де Крейка на рішення Виборчої ради провести референдум стосовно Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Виборчої ради Нідерландів.

Згідно з заявою, де Крейк не може визначатися як "зацікавлена сторона у цій справі".

Водночас, згідно із законом "Про консультативний референдум" особа визнається заціквленою, якщо вона має "достатньо об'єктивного приватного і особистого інтересу, що відрізняє її інших людей, яких зачіпає дана справа".

Рішення Державної ради є остаточним, і наразі комісія щодо референдуму повинна призначити його дату.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Нідерландах оскаржили рішення Виборчої ради провести референдум стосовно Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Як повідомлялося, виборча комісія Нідерландів оголосила про те, що консультативний референдум щодо Угоди про асоціацію Україна-ЄС буде проведений навесні наступного року.

Раніше в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів для проведення консультативного референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію з Україною.

Зібрати підписи вдалося завдяки інтенсивній онлайн-кампанії сатиричного блогу GeenStijl, групи громадян Burgercomite ЄС ("Комітет громадян ЄС") і євроскептичного мозкового центру "Форум для демократії".

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 7 липня.

Детально про організаторів референдуму - в статті ЄвроПравди "Історія голландського підвалу, що загрожує асоціації України та ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: