44 загиблих у пожежі в Бухаресті, поранених перевозять до лікарень по всій Європі

Неділя, 8 листопада 2015, 17:02

Кількість жертв пожежі у нічному клубі Бухареста зросла до 44 людей. В одній із лікарень столиці Румунії помер ще один постраждалий.

Про це повідомляє Mediafaх.

Загалом, 21 постраждалого в пожежі в клубі в неділю доправили до лікарень в Бельгії, Нідерландах, Австрії, Ізраїлі та Німеччині.

Вісім пацієнтів були переведені в лікарні в Бельгії, по два в Австрії та в Ізраїлі і один у Німеччині. Крім того, вісім пацієнтів були доставлені в медичні установи в Голландії.

Міністерство охорони здоров'я Румунії повідомило, що в лікарнях Бухареста залишаються 95 постраждалих, у тому числі 36 у важкому і критичному стані, і 57 стабільних.

Румунська влада звернулася до НАТО з проханням надати літак для транспортування поранених до інших країн. Альянс має краще оснащені і більш місткі літаки, ніж МНС Румунії.

Як повідомлялося, в ніч на 31 жовтня в одному з нічних клубів Бухареста, де перебували близько 400 осіб, сталася пожежа - під час піротехнічного шоу загорілися елементи декору, почалося сильне задимлення, а потім пролунав вибух.

За словами очевидців, відвідувачі в паніці кинулися до єдиного виходу, де сталася тиснява.

Прем’єр-міністр Румунії Віктор Понта, якого звинувачують у корупції,подав у відставку після протестів у Бухаресті, які спалахнули після трагедії в нічному клубі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.