МЗС України засуджує візит польського євродепутата до Криму

П'ятниця, 11 грудня 2015, 12:11

Міністерство закордонних справ України засуджує візит депутата Європейського парламенту від Польщі Януша Корвіна-Мікке до окупованого Росією Криму.

Про це заявила речник українського зовнішньополітичного відомства Мар'яна Беца, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Візит депутата Європарламенту від Польщі Корвіна-Мікке до незаконно окупованої Автономної Республіки Крим було здійснено з порушенням норм міжнародного права і встановленою законодавством України процедури відвідування іноземними громадянами тимчасово окупованій території", - сказала Беца.

Речник МЗС України зазначила, що стосовно цього громадянина Польщі ще в 2014 році були прийняті відповідні обмежувальних заходів, у зв'язку з останнім його візитом Київ також довів до польських партнерів свою стурбованість і позицію України.

"Ми в черговий раз закликаємо всіх іноземних громадян поважати суверенітет і територіальну цілісність України, а також чітко дотримуватися встановлений порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію", - сказала Беца.

Як повідомлялося, 10 грудня Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів він вирушив через Москву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.