Двох євродепутатів покарали за нацистські жести у Європарламенті

Вівторок, 27 жовтня 2015, 13:38

Європейський парламент наклав дисциплінарне покарання на двох депутатів за порушення ходу сесії і пропагування нацистської ідеології.

Про це повідомляє Politico.

Члени Бюро парламенту вирішили тимчасово призупинити роботу євродепутата від Польщі Януша Корвін-Мікке та Італії Джанлуки Буонанно через інциденти, в яких кожен із них продемонстрував нацистські жести під час парламентських дебатів.

Двоє депутатів будуть відсторонені від участі у всіх офіційних заходах парламенту протягом десяти днів і їм доведеться сплатити штраф у розмірі 3060 євро, що дорівнює 10-денній зарплатні.

Буонанно, член партії Ліга Півночі Італії, був притягнутий до дисциплінарної відповідальності за два інциденти під час пленарного засідання парламенту 7 жовтня.

Він носив футболку із зображенням канцлера Німеччини Ангели Меркель "в поєднанні з частиною зображення Адольфа Гітлера".

Корвін-Мікке покараний за інцидент, який стався у липні. Він виступив у Європарламенті проти запровадження єдиного квитка для подорожей країнами Європи, завершивши свою промову нацистським привітанням.

Як повідомлялося, партія Корвін-Мікке, відома своєю антиукраїнською позицією та симпатією до російського президента Путіна, не пройшла до польського Сейму на виборах, які відбулися у неділю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: