Європарламент має дати оцінку візиту Корвіна-Мікке до Криму - представництво України при ЄС

П'ятниця, 11 грудня 2015, 12:27

В.о. Представника України при ЄС Любов Непоп у своєму зверненні на адресу керівництва Європарламенту закликала надати належну оцінку незаконному візиту депутата ЄП від Польщі Януша Корвіна-Мікке до окупованого Криму.

Про це йдеться у заяві представництва України при ЄС на сторінці у Facebook.

Непоп відзначила, що Україна високо цінує чітку і послідовну позицію Європарламенту щодо засудження і невизнання окупації Криму Російською Федерацією, а також підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України.

Водночас, за її словами, ці зусилля підриваються "деякими безвідповідальними політиками", які відвідують півострів у порушення українського законодавства і політики ЄС щодо невизнання незаконної анексії Криму.

"Позиція ЄС щодо Криму була підтверджена численними резолюціями та доповідями Європейського парламенту і постійно перебуває на його порядку денному. У цьому зв’язку особливо розчаровує, коли високий міжнародний авторитет ЄП експлуатується окремими євродепутатами у власних цілях.

Пан Корвін-Miкке не лише зухвало порушив законодавство України, у тому числі порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію, він продемонстрував неповагу до всього Європейського парламенту і своїх колег", - сказала Непоп.

Вона також окремо наголосила, що подібні провокаційні візити використовуються російської пропагандою для спроб псевдо-міжнародної легітимізації анексії та дезінформування російського суспільства і жителів Криму про реальне ставлення Євросоюзу до незаконних дій РФ.

Як повідомлялося, 10 грудня Євродепутат від Польщі Януш Корвін-Мікке прилетів до окупованого Криму. На анексований Росією півострів він вирушив через Москву.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.