Лінкявічюс: Захід виступає адвокатом Кремля частіше, ніж він це робить сам

П'ятниця, 11 грудня 2015, 20:25

Захід знову закликає до "нормального діалогу" з Росією, і це показує, що війна в Грузії і Україні його нічому не навчила.

Про це в статті для видання Delfi написав міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

"Здавалося, ми повинні були винести урок. Як тільки спускають віжки, в Кремлі це приймають за ознаку слабкості, як додаткову можливість або навіть спонукання діяти ще енергійніше", - написав він.

Однак, за його словами, цього не сталося.

"Знову лунають заклики повернутися до "нормального діалогу", не ізолювати Росію, оскільки це непродуктивно, треба вести себе "прагматично і відповідально".

Знову беремо на себе роль прохачів, беремо на себе провину за погіршення відносин, працюємо адвокатами Кремля частіше, ніж він робить це сам, і вперто шукаємо "канали додаткового зв'язку", - пише Лінкявічюс.

Міністр нагадує про те, що зустрічі лідерів, міністрів, телефонні розмови і різноманітні формати зараз відбуваються найчастіше ніж будь коли.

"До речі, Кремль про них не просить, йому нічого не треба, просять, як правило, колеги на Заході", - зазначає глава МЗС Литви

При цьому він наголошує, що ключ до завершення агресії Росії знаходиться в Кремлі

"Від рішень Кремля залежить, скільки часу будуть існувати і безкарно творити безлад  озброєні Росією угруповання сепаратистів", - пише міністр.

При цьому, на його думку, нинішня надія Заходу на співпрацю з РФ в Сирії доводить, що західні країни знову починають давню гру в "примирення" і "потепління", в той час як Росія не гребує брудними прийомами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.