ЄС не підніматиме вікових обмежень для користування соцмережами

Середа, 16 грудня 2015, 14:52

Держави-члени Європейського Союзу будуть встановлювати власні вікові обмеження для соціальних медіа, після того як вони не змогли домовитися про єдину політику.

Про це повідомляє ВВС.

Цього тижня у Європарламенті обговорювали пропозицію заборонити користуватися Facebook, Twitter, Instagram та іншими сервісам обробку персональних даних підліткам до 16 років, якщо їхні батьки не дали згоду.

"Держави-члени тепер вільні встановлювати свої власні обмеження між 13 і 16 років", - сказав Ян Філіпп Альбрехт, депутат Європарламенту, який виступив за нові правила щодо захисту даних.

Єврокомісії і Європарламенту пропонували змінити "цифровий вік" з 13 до 16 років і таким чином узгодити правила ЄС із діючими в США нормами.

В даний час велика частина Європи вже слідує цьому правилу, хоча іспанське законодавство забороняє компаніям обробляти дані, які стосуються підлітків до 14 років.

Експерти з інтернет-безпеки заявляли, що такий крок зробить дітей тільки більш уразливими.

У відкритому листі до комітету вони відзначали, що зміна вікової межі "не тільки позбавить молодь освітніх та соціальних можливостей, але й не надаватиме більше (а, ймовірно, навіть менше) захисту".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.