Туреччина заявила про знищення 23 курдських бойовиків

Четвер, 17 грудня 2015, 12:00

Турецькі сили безпеки знищили 23 курдських бойовика під час дводенної операції на південному сході країни.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, в понеділок турецька влада розгорнула операцію проти представників забороненої Робітничої партії Курдистану в містах Силопі і Джизре, неподалік від сирійського та іракського кордонів в провінції Ширнак.

В населених пунктах, зокрема, було запроваджено комендантську годину, а до операції залучено понад 10 тисяч поліцейських та військовослужбовців.

Прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу пообіцяв у вівторок запобігти  "поширенню вогню"  курдами з Сирії та Іраку на Туреччину шляхом запровадження управління в  цих містах на зразок того, як турецька армія зробила це в гірських районах, де бойовики були активні в минулому.

Відзначимо, східна Туреччина страждає від насильства відтоді, як курдські воєнізовані угруповання РПК в односторонньому порядку припинили перемирʼя у липні. З того моменту бої практично не припиняються.

Нагадаємо, Туреччина почала бомбити позиції забороненої Робітничої партії Курдистану на півночі Іраку 24 липня після серії нападів і вбивств працівників поліції, в яких влада звинуватила курдських бойовиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: