Туреччина заборонила в’їзд 33 тис. осіб, підозрюваних у зв’язках з ІДІЛ

Четвер, 17 грудня 2015, 15:19

Уряд Туреччини ухвалив рішення заборонити в’їзд на територію країни 33746 особам, яких підозрюють у причетності до діяльності терористичної організації ІДІЛ.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ефкан Ала, передає агентство Anadolu.

Коментуючи ситуацію навколо ІДІЛ, міністр зазначив, що через підозру у причетності до діяльності цієї організації на територію Туреччини був заборонений в’їзд 33746 особам зі 123 країн світу.

Окрім того, за його інформацією, "2783 особи з 89 країн були затримані в Туреччині й депортовані". "Ці цифри вказують на масштаб заходів, вжитих Туреччиною (у боротьбі з ІДІЛ)", - сказав міністр і відзначив, що ці заходи вживаються, щоб ці люди не приєднувалися до терористичної діяльності в Сирії.

Також Ефкан Ала нагадав, що Туреччина прийняла 2,7 млн біженців з Сирії та Іраку, 2,5 млн з них тільки вихідці з Сирії, і звернувши увагу на зазначену цифру, сказав, що це навіть більше населення деяких країн.

Ала підкреслив, що на сьогодні Туреччина витратила близько 9 млрд доларів на утримання біженців, а загальна сума допомоги європейських країн, надану протягом 5 років, становить не більше 500 млн доларів.

Раніше повідомлялося, що міністр оборони США Еш Картер закликав Туреччину збільшити свою роль у боротьбі з ІДІЛ.

Нагадаємо також, 29 листопада цього року прем'єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу уклав угоду з лідерами ЄС, згідно з якою Туреччина в обмін на 3 млрд євро, скасування віз та відновлення переговорів про членство зобов’язалася обмежувати потік мігрантів до ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.