Норвежці хочуть подарувати фінам гору до 100-річчя незалежності Фінляндії

Четвер, 17 грудня 2015, 15:33

У Норвегії активісти збирають підписи за ініціативу пересунути кордон з Фінляндією так, щоб фінам дісталася частина гірської гряди Халті.

Відповідна петиція оприлюднена на сторінці активістів у Facebook.

Таким чином пропонується зробити подарунок до 100-річчя незалежності Фінляндії, яке святкуватимуть 6 грудня 2017 року.

Халті - найвища гірська гряда Фінляндії, розташована в західній частині Лапландії. Велика частина гряди знаходиться на території Суомі, в тому числі її вершина висотою 1365 м.

Ідея належить ветерану норвезького управління картографії Бйорну Гейр Харссону, який зазначив, що одна з найвищих точок гірської гряди (1331 м над рівнем моря) знаходиться в Норвегії всього в декількох десятках метрів від Фінляндії.

натисніть для збільшення

Зараз найвища точка Фінляндії знаходиться на висоті 1328 метрів над рівнем моря. При цьому гір на території країни не так багато і Фінляндія більше відома як країна "тисячі озер".

"У 2017 році Фінляндія святкує 100-річний ювілей, і Норвегія може зробити їй відмінний подарунок. Піднімемо Фінляндію до нових висот!", - говорить девіз активістів.

Для переміщення кордону, звичайно, необхідно внести зміни в законодавчі акти, але активісти впевнені, що при достатній підтримці цієї ідеї суспільством, уряд зможе врегулювати це питання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.