В лайнері Air France знайшли муляж бомби без вибухівки - тривають допити пасажирів

Неділя, 20 грудня 2015, 16:54

На борту літака французької авіакомпнаїі Air France, який сьогодні здійснив екстренну посадку в Кенії, було виявлено підозрілий предмет, схожий на бомбу.

Про це пише ITV з посиланням на інформацію керівництва аеропорту Мумбаса.

За інформацією видання у справі було допитано шестеро пасажирів. Відомо, що підозрілий предмет в туалеті лайнера виявив один з пасажирів.

На борту літака, який змушений був здійснити екстренну посадку знаходилось 459 пасажирів і 14 членів екіпажу. Всі вони після приземлення були евакуйовані. 

За початковою інформацією управління аеропортів Кенії на борту літака була знайдена "бомба". Проте пізніше керівництво аеропорту спростувало власну заяву, відредагувавши пост у facebook, і повідомило, що на борту літака був знайдений "підозрілий предмет".

Місцева поліція уточнила в коментарі Associated Press, що на борту літака знайшли "коробку з вмонтованим секундоміром", що змусило пілотів ухвалити рішення про екстренну посадку літака.  

Експертиза тривала близько 5 годин, після чого було остаточно підтверджено, що вибухівки у пристрої не було. 

"Коробку розібрали і в ній не виявили ніяких вибухових речовин", – повідомив поліцейський чиновник.  

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що літак Air France здійснив екстренну посадку в аерпорту Мумбаса (Кенія) через повідомлення про бомбу на борту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.