Призупинення ЗВТ з Росією не нашкодить Україні - економіст

Неділя, 20 грудня 2015, 17:51

Головний економіст українського "Альфа банку" заявив, що призупинення з 1 січня 2016 року дії договору про зону вільної торгівлі між РФ і Україною не матиме великого впливу на українську економіку.

Про це Блінов написав на своїй сторінці в Facebook.

"Нещодавно робив переоцінку торгівлі у зв'язку з погрозами вивести Україну з ЗВТ СНД. Всі захищені товари вже закрили, практично нічого залишилося закривати", - написав економіст.

"Чим страшне мито 5% на тлі ризику, що твій товар просто не пустять через кордон під тим або іншим приводом?", - зазначив він.

За словами Блінова, недружній фронт торговельної війни розгорнули проти України в 2012 році, а до тих пір були тільки галузеві сутички.

Недавно делал переоценку торговли в связи с угрозами вывести Украину из ЗСТ СНГ. Все защищаемые товары УЖЕ закрыли, прак...

Опубліковано Aleksei Blinov 20 грудня 2015 р.

"Нам потрібно не оплакувати втрачене, а вибудовувати прагматичні відносини з ринками Білорусі та Середньої Азії (митний союз взагалі неспроможний, і ми ще почуємо його гучний тріск по швах), не кажучи вже про закріплення переорієнтації економіки на величезний інший світ. Creative destruction ( креативне руйнування - Ред.) у дії", - написав він.

"Ну і привіт всім транснаціоналам, хто розміщував виробництво на сході з наміром постачати і на наш ринок. По-перше, з ЄС стане дешевше возити. По-друге, Welcome to Ukraine!", - підсумував економіст.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін підписав указ про призупинення з 1 січня 2016 року дії Договору про зону вільної торгівлі між РФ і Україною, що діяла у рамках ЗВТ СНД.

Економічна правда.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.