ЄС та Казахстан підписали угоду про розширене співробітництво

Понеділок, 21 грудня 2015, 15:00

ЄС та Казахстан підписали в понеділок нову угоду про розширене партнерство та співробітництво.

Про це повідомляє сайт Єврокомісії.

Документ було підписано Високим представником ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федерікою Могеріні та міністром закордонних справ Казахстану Ерланом Ідрісовим.

"Казахстан став першим з наших центрально-азіатських партнерів, який уклав угоду нового покоління з ЄС", - сказала Могеріні.

"Нова угода надасть істотний імпульс розвитку економічних і політичних зв'язків між ЄС та Казахстаном", - додала вона.

Нова угода, як зазначають в прес-службі Єврокомісії, дозволить "створити досконалу правову основу для політичних і економічних відносин між ЄС і Казахстаном, надаючи широкі рамки для посиленого політичного діалогу, співпраці у сфері правосуддя та внутрішніх справ і в багатьох інших областях".

"Угода робить сильний акцент на демократії і верховенстві закону, правах людини і основних свободах та сталому розвитку, а також співпраці з громадянським суспільством, включаючи участь громадянського суспільства в державно-політичних рішеннях, зокрема в реалізації цієї Угоди", - йдеться в повідомленні.

У сфері зовнішньої політики і політики безпеки акцент буде зроблено на регіональній стабільності, зброї масового знищення, міжнародному співробітництві у боротьбі з тероризмом, запобіганні конфліктам та врегулюванні криз.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: