Посол України нагадав президенту Австрії, що РФ вірити не можна

Четвер, 24 грудня 2015, 17:32

Посол України в Австрії нагадав президенту країни Гайнцу Фішеру, що словам РФ та договорам з нею довіряти не можна.

Таким чином він прокоментував інтерв'ю австрійського президента російській агенції ТАСС на своїй сторінці у Facebook.

"Пан Президент посилається на договори з "Росією" від 1943 та 1955 років, які лежать в основі дружніх відносин двох країн. У нас, українців, теж були такі договори – зокрема, в 1994 та 1997 роках. В 1994-му Росія пообіцяла опікуватися забезпеченням нашого суверенітету в обмін на нашу ядерну зброю. В 1997-му вона урочисто пообіцяла поважати український кордон. А в 2014-му розтоптала всі договори", - наголосив він.

"Це я до чого… Коли ви говорите з Росією та про Росію, ви говорите з країною, яка нехтує міжнародним правом, яка веде кровопролитні війни проти сусідів (України, Грузії…), яка бачить Захід загалом та ЄС зокрема, як декадентську, приречену на занепад силу. У мене (до речі, давнього друга Росії!) дуже великі сумніви, чи можна вважати таке партнерство перспективним", - відзначив Щерба.

Водночас, за його словами, він розуміє мотивації інтерв'ю президента Австрії російським ЗМІ.

"Мотивації інтерв’ю – очевидні та зрозумілі. Австрія втрачає робочі місця внаслідок санкцій та готова допомагати у вирішенні конфлікту в якості посередника",  - підкреслив посол України.

"Як країна, що платить за цю війну ціну не лише втраченими робочими місцями, але й втраченими людськими життями, ми розуміємо дискомфорт Австрії. Водночас маємо право розраховувати, що і Австрія розумітиме та братиме до серця біль України", - зауважив він.

Нагадаємо, раніше президент Австрії Гайнц Фішер заявив, що країна хотіла б зняття санкцій проти Росії, але вона не піде проти політики Євросоюзу в цьому питанні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.