Паризьких терористів координували з Бельгії - ЗМІ

Середа, 30 грудня 2015, 12:06

Дії терористів-смертників під час терактів у Парижі 13 листопада координувалися з території Бельгії.

Про це пише французька газета Le Monde.

Як йдеться повідомленні, 13 листопада о 21.40 біля нічного клубу "Батаклан" зупинився чорний автомобіль Polo, в якому перебувало троє чоловіків.

Через дві хвилини з цього місця для абонента, який перебував на території Бельгії, було відправлено повідомлення такого змісту: "Ми поїхали, ми починаємо".

Про номер отримувача також стало відомо, що він був активований 12 листопада і відразу деактивований після отримання цього повідомлення з місця біля "Батаклану".

За добу, що цей бельгійський номер був активований, на нього надійшло 25 повідомлень з телефону Samsung, який знайшли у сміттєвому баку поруч з "Батакланом".

Таким чином, це повідомлення, яке знайшли у пам'яті телефону, є одним з перших свідчень того, що атаки терористів-смертників 13 листопада у Парижі координувалися з-за кордону.

Також повідомляється, що вдалося встановити звʼязок іншого бельгійського номера с номером терориста Абдельхаміда Абауда, який оголошений у міжнародний розшук.

Тому слідчі не виключають, що атаки терористів у Парижі координувалися у режимі реального часу з території Бельгії.

Раніше повідомлялося, що протягом останнього місяця внаслідок авіаударів міжнародної коаліції, очолюваної США, було знищено 10 лідерів терористичного угрупування "Ісламська держава", в тому числі декілька причетних до терактів у Парижі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.