Британські міністри кажуть, що ІДІЛ буде знищено за два роки

П'ятниця, 4 грудня 2015, 09:53

Після перших британських авіаударів у Сирії уряд попередив, що на знищення "Ісламської держави" може піти до двох років.

Про це пише видання The Guardian.

Урядові джерела стверджують, що військовий прорив потребуватиме дипломатичної угоди про формування перехідного уряду в Сирії, здатного об'єднати ворогуючі на території країни сили.

"Ми повинні бути терплячі й наполегливі. Це потребуватиме часу. Те, що ми просимо від наших пілотів, складно і важко, і наші думки повинні бути з ними і з їхніми родинами", - сказав прем'єр-міністр Британії Девід Кемерон.

Майкл Феллон, міністр оборони, заявив, що кампанія в Сирії може тривати роки.

"За оцінками американців, кампанія в Іраку, що розпочалася минулого року, може тривати не менше трьох років, але ми ще навіть не на півдорозі", - сказав він.

Цього місяця міністр закордонних справ Британії Філіп Хеммонд збирається провести низку переговорів з метою з'ясувати, чи готові "країни, вражені атаками ІДІЛ, поховати свої розбіжності з приводу Сирії і покласти кінець чотирирічній громадянській війні". Міністерство закордонних справ Британії найближчим часом також планує запустити переговори про припинення конфлікту під егідою ООН.

Нагадаємо, 2 грудня парламент Британії дозволив операцію ВПС у Сирії і британські винищувачі здійснили свої перші удари.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.