ЄС закликає до якнайшвидшого запуску Нацагентства щодо запобігання корупції

П'ятниця, 4 грудня 2015, 11:55

Європейська комісія вітає призначення антикорупційного прокурора і очікує від України якнайшвидшого запуску роботи Національного агентства із запобігання корупції.

Про це заявили у представництві ЄС в Києві, передає Інтерфакс-Україна.

Згідно з інформацією, ЄК вважає ключовими пріоритетами для України на сьогоднішній день здійснити реформи у сфері запобігання та боротьби з корупцією.

"Виконання ключових показників у цій галузі дозволить Україні завершити реалізацію другого етапу процесу лібералізації візового режиму", - йдеться в повідомленні.

У представництві зазначили, що йдеться про важливість створення оперативного і незалежного Національного антикорупційного бюро та офісу антикорупційного прокурора, що є однією з ключових умов для лібералізації візового режиму.

Зокрема, Єврокомісія сподівається, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура під керівництвом Назара Холодницького зможе найближчим часом почати функціонувати і у співпраці з Національним антикорупційним бюро принесе відчутні результати в боротьбі з корупцією в Україні.

"Єврокомісія також з нетерпінням очікує, що конкурсна комісія Національного агентства із запобіганню корупції завершить свою роботу якомога швидше. Не повинно бути жодної затримки в запуску роботи цього агентства", - повідомили в диппредставництві.

Європейська сторона очікує створення оперативного і незалежного агентства, яке буде ефективно перевіряти активи і вивчати конфлікт інтересів державних посадових осіб, а також мати центральні електронні бази даних, в тому числі заявлених активів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в ЄС привітали завершення процесу створення Антикорупційної прокуратури.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.